Tuesday, June 15, 2010

Wave Sessions at SAE part 12: Expert Medicine


Wave Sessions at SAE volume 12 με ένα group που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε και να θαυμάσετε - αν δεν το έχετε κάνει ήδη δηλαδή!

Οι Expert Medicine έρχονται στο studio A της SAE (athens.sae.edu) και ετοιμάζονται να σας προσφέρουν μια υπέροχη βραδιά Τετάρτης...

wave_sessions_12_expert_medicine_1

Wave Sessions at SAE
Τετάρτη 16 Ιουνίου
στις 20:00
στο WaveRadio.gr

Special guests: Expert Medicine

Expert Medicine (long) Bio:
wave_sessions_12_expert_medicine_2Οι Expert Medicine σχηματίστηκαν το 1997 από τον κιθαρίστα Αλέξη Ζαμπάρα και τον μπασίστα Μπάμπη Κουρτάρα. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το συγκρότημα πραγματοποίησε διάφορες live εμφανίσεις καθώς και την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 2000, στη συλλογή Electric Youth Experiment-Vol. 1.
Το 2001 ξεκίνησαν, σταδιακά, σημαντικές αλλαγές στο ηχητικό ύφος, αλλά και τη σύνθεση των Expert Medicine. Με εξαίρεση τα 2 ιδρυτικά μέλη που παρέμειναν σταθερά, τα τύμπανα ανέλαβε ο Ανδρέας Σιουρούνης, για να τον ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα η τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη (η οποία αποχώρησε το 2007) και το 2004 ο DJ Everlast, παλιό μέλος των FF.C.
Κάποιες από τις πιο ξεχωριστές συναυλιακές στιγμές τους, μέσα στην εξαετία 2001-2007, ήταν: τα support acts στον Arto Lindsay και τους Herbaliser, οι εμφανίσεις τους στο Ejekt Festival, στο Festival Comics της Βαβέλ, στο Synch Festival, στην Ημέρα της Μουσικής, στην απονομή των βραβείων του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο Vinylstories στο Γκάζι, καθώς και στο The Fly του Λονδίνου. Επίσης, πολύ καλές εντυπώσεις έχουν αφήσει οι συχνές εμφανίσεις τους στο Planet Music, αλλά και στο Bar 2 της Ναυπάκτου.
Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του group με τίτλο "Swimming Lessons" κυκλοφόρησε το Μάιο του 2006 από την DNA Lab_el και περιλάμβανε τις συμμετοχές 2 εξαιρετικών μουσικών όπως ο τσελίστας Γιώργος Καλούδης και ο percussionist Daniel Armando. Η παρουσίαση του CD έγινε στις 10 Μαΐου του 2006, στη σκηνή του House Of Art, με μια sold - out συναυλία, ενώ για την προώθησή του πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία τον Απρίλιο του 2007 σε 8 πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Το video clip του κομματιού "Joy" προβλήθηκε από το μουσικό κανάλι MAD.
>2008 - 2010
Το τέλος της συνεργασίας με την τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη, το καλοκαίρι του 2007, καθώς και η διαρκής ανάγκη για μουσικούς πειραματισμούς οδηγούν σταδιακά τους Expert Medicine σε ένα νέο δημιουργικό ύφος. Τα βασικά φωνητικά έχουν αναλάβει πλέον ο Μπάμπης Κουρτάρας και ο Ανδρέας Σιουρούνης, καθώς και guest τραγουδίστριες.
Το καινούργιο υλικό των αγγλόφωνων Expert Medicine βασίζεται και πάλι στο συνδυασμό φυσικών οργάνων με decks, vocal loops και samples και διατηρεί κάποιες από τις έως τώρα επιρροές του από μουσικά είδη όπως rock, funk, acid-jazz, trip- hop. Διαθέτει όμως σαφώς περισσότερα στοιχεία electro, ακόμα πιο έντονο dance προσανατολισμό και μια pop διάθεση που το διαφοροποιεί αρκετά από οτιδήποτε έχει παρουσιάσει το σχήμα σε αυτά τα 13 χρόνια παρουσίας του.
Οι εμφανίσεις των Expert Medicine, ως κουαρτέτο πλέον, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2008 στην πλατεία Κοτζιά, στην Ημέρα της Μουσικής και συνεχίστηκαν με ένα μεγάλο live & party event στο Planet Music, την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2009. Το Μάρτιο του ίδιου έτους, το group διοργάνωσε ένα ακόμα live & party event, στο bar 2 της Ναυπάκτου, που ήταν ουσιαστικά και η τελευταία του εμφάνιση λίγο πριν μπει στο studio για να ηχογραφήσει το δεύτερό του άλμπουμ.
>New Album out!
Ο νέος δίσκος των Expert Medicine με τίτλο "Perfect Maniac" κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 από τη The Sound of Everything. Το promotion του άλμπουμ έχει ξεκινήσει από τα μέσα του Απριλίου, ενώ η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου, στο Metropolis Live Stage.
Αυτή την περίοδο η μπάντα συνεχίζει να δουλεύει και να διευρύνει το νέο της υλικό, προγραμματίζοντας παράλληλα τις εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε festival του εξωτερικού. Πληροφορίες για τις επερχόμενες συναυλίες καθώς και για οτιδήποτε νέο σχετικά με το group είναι διαθέσιμες στο www.expert-medicine.com
Expert Medicine:
Αλέξης Ζαμπάρας_guitar
Ανδρέας Σιουρούνης_drums and vocals
Μπάμπης Κουρτάρας_bass and vocals
DJ Everlast_decks, samplers
Άκης Πασχαλάκης_sound engineer

1 comment:

Anonymous said...

好文章給人的感覺就是很好,謝謝您~~ .................................................................